تفاوت حافظه‌های M2 و SSD در چیست؟

حافظه‌ی M2

اشتراک گذاری

در این مقاله، در ابتدا به شناخت کامل حافظه‌های M2 و SSD  خواهیم پرداخت و سپس در خصوص تفاوت حافظه‌های M2 و SSD مطالب کاملتری ذکر خواهیم کرد. لطفاً تا پایان همراه ما باشید.

معرفی حافظه SSD

امروزه اغلب افراد از لپ تاپ  برای انجام فعالیتهای کامپیوتری خود بهره میبرند. لپ تاپهایی که بیشتر آنها از حافظه های SSD برای ذخیره سازی اطلاعات به جای هارد قدیمی HDD استفاده میکنند. به طور کلی، هارد دیسکها دارای صفحۀ فلزی با پوشش مغناطیسی هستند که وظیفۀ ذخیرهسازی و حفظ اطلاعات کاربران را دارند.

حافظه SSD یا (Solid State Drive) جایگزین هارد دیسکهای قدیمی HDD شده است. در حقیقت، SSD ها حافظه های حالت جامدی هستند که دارای هیچ قطعه متحرکی نیستند و در طراحی آنها از فناوری مبتنی بر حافظه Flash یا SD-Ram ها بهره بردهاند. به همین جهت، برخی از کارشناسان این حافظهها را به عنوان حافظه Flash نیز مینامند.

حافظه‌های SSD 2.5 اینچی یکی از رایج‌ترین انواع SSDها هستند که به‌عنوان جایگزینی برای هارد دیسک‌های سنتی (HDD) در لپ‌تاپ‌ها و کامپیوترهای رومیزی طراحی شده‌اند. این نوع SSDها به دلیل استفاده از حافظه فلش NAND، سرعت بسیار بالاتری نسبت به HDDها دارند و عملکرد کلی سیستم را بهبود می‌بخشند.

SSDهای 2.5 اینچی از نظر طراحی فیزیکی مشابه HDDهای لپ‌تاپی (2.5 اینچی) هستند، اما به دلیل عدم وجود قطعات مکانیکی، سبک‌تر، بی‌صدا و مقاوم‌تر در برابر ضربه و لرزش هستند. این ویژگی‌ها آن‌ها را به گزینه‌ای مناسب برای ارتقای سیستم‌های قدیمی و افزایش سرعت بارگذاری سیستم‌عامل، نرم‌افزارها و بازی‌ها تبدیل کرده است.

از نظر رابط اتصال، اکثر SSDهای 2.5 اینچی از رابط SATA (Serial ATA) استفاده می‌کنند که یکی از رایج‌ترین استانداردهای ذخیره‌سازی است. نسخه‌های جدیدتر SATA مانند SATA III (6Gbps) می‌توانند حداکثر سرعتی در حدود 550 تا 600 مگابایت بر ثانیه ارائه دهند که در مقایسه با HDDها، چندین برابر سریع‌تر است.

این SSDها با استفاده از کانکتورهای SATA و کابل‌های مخصوص SATA به مادربرد متصل می‌شوند و همچنین به یک کابل برق SATA از منبع تغذیه نیاز دارند. برخی از مدل‌های پیشرفته‌تر SSDهای 2.5 اینچی از فناوری TLC، MLC، یا QLC NAND استفاده می‌کنند که تأثیر مستقیمی بر طول عمر، سرعت، و قیمت آن‌ها دارد. به دلیل سازگاری گسترده، SSDهای 2.5 اینچی همچنان یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها برای ارتقای کامپیوترهای شخصی و سرورها هستند.

تفاوت حافظه‌های M2 و SSD
حافظه‌ی M2

آشنایی با حافظه های SSD M2

حافظه های M2 به عنوان یکی از حافظههای حالت جامد SSD یا (Solid State Drive) و همچنین اصلیترین پورتهای مادربورد Intel Z97 محسوب میشوند. هدف از طراحی این نوع از حافظهها، کاهش ابعاد و اندازه قطعات ذخیرهسازی اطلاعات میباشد که در کنار چنین طراحی، عملکرد سریع و بهینه نیز بسیار مهم تلقی شده است.

اگر با دقت، مطالب این بخش را مطالعه کنید، به برخی از تفاوت حافظه‌های M2 و SSD پِی خواهید برد.

از نظر فنی پورت M2 جایگزین حافظههای SSD و mSATA در نظر گرفته شده و در بین بسیاری از طراحان و سازندگان لپتاپهای مدرن و باریک، بسیار مورد استفاده بوده است. پشتیبانی از حافظه ی M2 می‌تواند از طریق یورت PCIe هم انجام شود. لازم به ذکر است که اگر رابط استفاده شده برای حافظه های M2 از نوع رابط NVMe باشند نسبت به رابط SATA عملکرد و سرعت بهتری برای پردازش و انتقال دادهها خواهند داشت.

از سوی دیگر، حافظه ی M2 دارای ابعاد 80*22mm است که در طرحهای مختلف ابعاد و شکل آن تغییر خواهد کرد.

برای آنکه سایز حافظه ی M2 را به راحتی متوجه شوید باید چهار یا پنج رقم درج شده روی حافظه را مشاهده کنید. به طور معمول، دو رقم اول اندازه عرض حافظه است. از طرفی به هر میزان که حافظه M2 طولانیتر باشد، فضای ذخیرهسازی اطلاعات نیز متیواند بیشتر باشد.

بهتر است بدانید که کاربرد این نوع از حافظهها در کامپیوترهای جدید و لپتاپهای پیشرفته بیشتر دیده میشود و همچنین شرکت معتبر ADATA یکی از سازندگان پیشگام و موفق در ساخت M2.SSD در جهان است

تفاوت حافظه‌های M2 و SSD

در این بخش از مقاله به تفاوت حافظه‌های M2 و SSD اشاره بیشتری خواهیم داشت.

  • کانکتور حافظه های M2 از یک پورت SATA یا USB و البته چهار خط پهنای باند PCIe استفاده میکنند. در حالی که SSD تنها از کانکتور SATA استفاده می‌‌کند.
  • حافظه ی M2 نسبت به انواع SSD‌‌ها فضای ذخیرهسازی بیشتر و همچنین سرعت بالاتری دارند.
  • کارتهای PCIe ( به ازای هر Lane) ،قابلیت افزایش تا سرعت 4 گیگابایت در ثانیه را دارند در حالی که SSDهای SATA حداکثر تا سرعت 600 مگابایت در ثانیه را قابلیت افزایش خواهند داشت.
  • همچنین M2 مبتنی بر PCIe از  پروتکل NVMe نیز قابلیت پشتیبانی دارد.
  • از دیگر تفاوت حافظه‌های M2 و SSD این است که حافظه های mSATA SSD تنها در دو اندازه ارائه شده اما فرم فاکتور M2 در انواع مختلفی قابل نصب است.
  • استفاده از حافظه ی M2 در دستگاههای Enterprises و Client بیشتر رایج است.
  • پشتیبانی از اسلات M2 در اکثر مادربردهای دسکتاپ بیشتر صورت میگیرد. ضمن آنکه، امکان نصب انواع درایو M2 در ابعاد 80، 60 و 40 میلیمتری را نیز دارند.

مشاهده مطالب بیشتر

کلیه خدمات شبکه و کامپیوتر

با ما تماس بگیرید

خدمات شبکه و کامپیوتر